Keuringen 2023

We kennen inmiddels allemaal de trieste gevallen van zorgboerderijen uit Groningen en Zeeland. 
Ook kennen we de reacties over zorgboerderijen dat er meer gecontroleerd moet worden op de zorg. Ik vind het dan ook belangrijk om inzicht te geven over de toezicht op De Drie Bogen. Om inzicht te geven over alle controles en keuringen die we als zorgboerderij krijgen volgt hieronder een opsomming.

Accountantscontrole 
GGD keuring
Accountants gesprek Brabantse Wal
RI&E vanuit Stigas
Milieu controle 
TUV kwaliteitscontrole 
Stichting Inzet Voor Zorg ondernemerschap controle 
Zoönose check 
Techno Brabant B.V. Gereedschapskeuring.

Zoals je kunt zien worden wij als hoofd en onderaannemer veelvoudig gekeurd en gecontroleerd op verschillende aspecten van de dagbesteding. Er zijn dus inderdaad gevallen waar het gigantisch mis gaat maar een gebrek aan controle is er voor ons in ieder geval niet. En we worden graag gekeurd, het is voor ons een bevestiging van ons werk en een extra mogelijkheid om bij te leren waar nodig. Dagelijks werken we ook vanuit een handboek van bijna 300 pagina’s waarin alle aspecten van ons werk zijn vastgelegd. Dat wil niet zeggen dat we geen fouten maken maar wel dat de zorg verantwoord is.

De Drie Bogen 

Creatief met hout!

Houten kerst-, en woondecoratie, kapstokken en tuinbanken. Inmiddels zijn er op onze boerderij al heel wat creatieve ideeën omgezet in mooie producten. Deze week hebben een aantal van onze deelnemers houten statieven en dienbladen gemaakt voor de workshops van een lokale ondernemer. 

Fijne feestdagen

Na een gezellige en ontspannen ochtend sluiten wij even onze deuren voor de kerstdagen. Namens ons hele team wensen we je fijne feestdagen & een gelukkig 2019!

Decemberdrukte

Het gonst deze maand van de bedrijvigheid op de boerderij. De reden? Met veel enthousiasme en een flinke dosis creativiteit maken onze deelnemers talloze houten kerstdecoraties; hertjes, kerstbomen, klokken, rendieren, boomhangers en zelfs volledige winterlandschappen. De decoraties verkopen we deze maand via lokale ondernemers of op kerstmarkten in de buurt. Met de opbrengst schaffen we machines, gereedschap en materiaal aan voor nieuwe houtbewerkingsprojecten.

Benieuwd naar onze producten? Je vindt ons op de kerstfair in Sint Annaland en de kerstmarkten in Steenbergen en Welberg.

Even voorstellen!

Hard werken wordt beloond: onze nieuwe schuilstal is af en twee nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen. Sandor en Tommeke voelen zich helemaal inmiddels helemaal thuis en genieten nu – dankzij alle aandacht en de goede verzorging van onze deelnemers – op onze zorgboerderij van een welverdiend pensioen. Ook konijn Sam heeft een nieuw maatje. Hij deelt de konijnenheuvel nu met asielkonijntje Liza. 

Werk in uitvoering

Graven, snoeien, zagen en boren: al wekenlang wordt er hard gewerkt op onze zorgboerderij. Voor onze toekomstige bewoners worden er ruime en veilige verblijven gemaakt. Na het inrichten en afzetten van de weides en de realisatie van een konijnenheuvel en het kippenverblijf, werd het tijd voor ons volgende project: de bouw van een grote schuilstal voor de paarden. De werkzaamheden liggen op schema. Dat betekent dat we over een kleine week twee nieuwe bewoners kunnen verwelkomen!